TOLONG ISI HANYA BILA BERSEDIA UNTUK BAYAR.DON'T BACK OUT SELEPAS ISI FORM!KESIAN SAYA!

Name:
Email Address:
Contact No:
Address:
Quantity & Price: 1 kotak-3 botol(RM60)
2 kotak FREE 1 kotak(RM130)
5 kotak(15 botol)-RM150
7 kotak(21 botol)-RM200
Jadi AGEN kami>50 botol(email kami di ayusejukcream@gmail.com)
Pay Via:
How do you hear about us? Dimana anda mendapat tahu tentang Ayu Sejuk?

Terima kasih kerana membuat tempahan.Sila tunggu feedback dari pihak kami  kurang dari 24 jam.(hubungi 013-4298826 jika kami lambat respon)


Form provided by Freedback.

Tentang Ayu Sejuk Beauty Cream

Ayu Sejuk Beauty Cream
No. Pendaftaran Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM): NOT110200925K

Ayu Sejuk adalah sejenis krim serbaguna yaang boleh digunakan untuk membersihkan kulit kita..

Krim ini terbaik kerana berunsurkan alam semulajadi dan kaya dengan khasiat vitamin..

Selain itu,krim ini boleh digunakan untuk mengurangkan kegatalan muka&badan akibat resdung.

Ada juga customer yang menggunakan krim ini untuk menghilangkan jerawat,jeragat serta kulit yg berminyak.

Saya amat sarankan anda supaya sentiasa apply krim ini pada wajah sebagai sunblock supaya kulit tidak terbakar akibat sunburn.

Oh ya,jika bayi anda ada masalah ruam pada badan atau muka,sapulah krim ini..inshaAllah berkesan untuk kulit bayi dan kulit sensitif..

Sebarang pertanyaan atau kemusykilan bolehlah berhubung terus dengan saya.
:)

Bella;Deena;0134298826

Tracking number(POS LAJU)

EN313770544MY-FATIHA(KELANTAN)
EN249574800MY-KAMARUDIN(KELANTAN)
EN249693926MY-ABDUL HALIM(BANGI)
EN138285530MY-AMIRA(KULIM KEDAH)
EN267350278MY-ABDUL HALIM(BANGI)thx dear for the twice time!
who's next?

EN479408846MY-HASMAH(IPOH)

Friday, November 26, 2010

PETUA LAMA UNTUK MENGHILANGKAN JERAWAT BATU

Assalamualaikoom semua!
Hari ini saya nak kongsi petua turun temurun dari nenek dan ibu-ibu untuk menghilangkan jerawat batu!

CARA PERTAMA:
Ambil telur putih, masukkan telur putih dalam bekas kecil
Ambil cebisan kepas kecil dan sapukan telur itu di kapas.
Letakkan di jerawat itu sebolehnya lakukan cara ini sebelum tidur
hasilnya jerawat itu akan melekat di kapas itu.

CARA KEDUA:
Cara yang paling popular, gunakan daun lidah buaya, ambil lendir dan sapu, jerawat akan terasa sejuk dan akan kecut sendiri, paling penting daun lidah buaya sama sekali sifar parut.
 

CARA KETIGA:
Cuci dengan air suam je muka awak tu.ni pakcik sedara saya sendiri amalkan.Hasilnya?Muka dia bersih dari jerawat batu..cuma bekas2 je yang tinggal..

Semua ini petua turun temurun dari orang tua2..kena la cuba sendiri.pokoknya kena rajin.tengok kulit wanita zaman P.Ramlee..semua cantik2..kulit halus mulus aje..zaman tu bukan ada krim apa suma.kan2??



Banyak lagi petua2 untuk menghilangkan jerawat batu ni..anda semua cuma perlu gunakan pakcik Google aje dan search!hehe :D
p/s:kalau malas sangat nak buat tips semua ni,alternatifnya guna AS je pomboley;P

SELAMAT MENCUBA YE KAWAN2!!

Lepas ni petua untuk menghilangkan jeragat pulak ok?tunggu tau!

credit to: http://www.tokeikedai.net.my dan IBU SAYA!

Thursday, November 25, 2010

TESTIMONIALS PENGGUNA AYU SEJUK (2009-2010)

Beratus komen positif tentang Ayu Sejuk Beauty Cream telah kami terima..
Saya cuba paparkan sebanyak mungkin ya..

25/11/2010
Hakim-0193419961(pengguna aktif)
Terima kasih Ayu Sejuk..dulu muka sye berjerawat,dah berbagai produk
sye gune tp tak berkesan,rawatan dokter juge dah sye jalani tp tetap
tak sembuh juge.tahun lepas baru sye dpt Ayu Sejuk..
Pakwe sye Hakim yg bg sye,sye gune sebotol je kesannye dah nampak,
sye terus guna AS secara rutin,skrg muka sye dah putih,jerawat sye jg hilang dan bersih..
jerawat siapa yang takut?kan ada AS..

Zulkifli Man(pengguna aktif)
0134066694
1.bayi saya berumur 9 bulan..pada bulan pertama dia alami ruam merah pada celah
peha sekarang tiada lagi ruam merah tersebut..alhamdulillah.
2.sekarang bayi saya sudah berumur 1 tahun setengah,tapi saya masih menggunakan krim ni untuk ruamnya.terima kasih Deena kerana menghubungi saya semula.Kalau tidak,mana la saya nak cari krim ni..

Kak Alia
0124456116
1/11/2010(sms)
ok..dan2 ghasa segak  sket aih..haha..ok la,kak boh kt jerawat dia kecut sket  la..

Shanthi
18/2/2010
0174254282
-Krim ini memutihkan dan  menghilangkan kesan hitam dan parut saya.

Rosna Hashim
27/8/2009
0134525818
-menghilangkan kulit muka berminyak yg saya alami.

Fakhru Razi Shaban
19/8/09
0124369760
-berkesan untuk kulit sensitif(jerawat) dalam seminggu sahaja!

Lim Kim Choong
13/8/09
0143029311
-saya pakai produk AS dalam masa 2 minggu jerawat dan jeragat saya hilang

Gan Lee Moi
21/8/09
0194816696
-selepas pakai,kulit menjadi lebih halus dan lembut.

Nurhafizah Jaffar
14/8
0175196155
-muka bertambah cantik dan resdung  semakin hilang..

Suraya
15/8/10
0195234295
-sangat berpuas hati dengan kesannya setelah menggunakan untuk ruam
lampin anak saya.

Maimunah mustaffa
15/8
0177122786
-sangat berkesan mennghilangkan bekas jerawat.

Che su Saad
24/7
0173389360
-stlh seminggu menggunakan ada sedikit perubahan   parut demam
campak semakin pudar.

Siti Khadijah
21/4
0134410916
-saya pakai krim AS,kulit menjadi lebih bersih,licin terutama
bahagian celah peha dan ketiak.

nor izzati hanani fauzi
22/4
0147580602
-saya pakai parut jerawat hilang dlm masa 3minggu..

syafiq afnan
30/4
0124220653
-setelah saya memakai krim AS,saya dapati kulit saya semakin
cerah dan jerawat pon semakin berkurangan..terima kasih AS

Fauziah Rashid
8/8/10
0174057073
-sangat berkesan walau baru 3 hari mencubanya..

Vijaya a/p gopalakrishnan
1/6/10
0103767922
-bintik hitam hilang dlm masa  2 minggu..

syafiq ibrahim
12/6
0125972001
-semalaman buat masker jerawat dah kering dan   kulit dah  tak berminyak.

ummi kalsom
26/3
0134929058
-kulit lebih lembut &cerah dalam 2 minggu.

faizatul lisa fadzli
9/4
0134076012
-kulit wajah lebih licin dan jerawat di wajah semakin berkurangan..

noruda hashim
10/4
0194048865
-menanggalkan sel kulit mati dan memutihkan muka saya..

zazarina menhuri
17/4
0195985699
-jerawat berkurangan,minyak pada  muka pun kurang..

Sabariah ismail
16/3
0174613877
-berkesan dalam masa 4minggu alhamdulillah~

noorfatin mohamed
0174283270
-muka kelihatan licin liang roma  tertutup..terima kasih AS

mazliyana ramli
0194046379
-parut jerawat makin berkurangan  dalam masa seminggu sahaja..

zabidi che tom
0134632831
-setelah saya menggunakan krim AS dalam masa 8 minggu kesan jeragat saya hilang!


BANYAK LAGI KOMEN POSITIF YANG KAMI TERIMA..INI SAJA YANG MAMPU SAYA TAIP UNTUK SAYA KONGSI SETAKAT INI..KALAU ADA LAGI YANG TERBARU,SAYA AKAN PAPARKAN DI  SINI..
JANGAN ADA KERAGUAN!JANGAN BERPUTUS ASA JIKA KULIT ANDA MASIH TIDAK SEMBUH2..KITA HARUS SENTIASA YAKIN PADA DIRI DAN TERUS BERUSAHA..
TIDAK SEMESTINYA KITA HARUS MENGGUNAKAN KRIM YANG BERATUS2 RINGGIT HARGANYA UNTUK MENCANTIKKAN WAJAH DAN KULIT KITA.
AYU SEJUK BERBALOI UNTUK SEMUA LAPISAN MASYARAKAT TANPA MENGIRA UMUR,JANTINA ATAU KAUM..
AYU SEJUK MUNGKIN KRIM YANG SESUAI UNTUK ANDA..
INSYAALLAH..MUDAH-MUDAHAN..
RAMAI DAH CUBA,ANDA BILA LAGI??



Wednesday, November 24, 2010

CARA MENGGUNAKAN AYU SEJUK BEAUTY CREAM(MASALAH JERAWAT/PARUT JERAWAT/KESAN HITAM /KETIAK,PEHA HITAM/RUAM BAYI)

UNTUK MASALAH JERAWAT INI CARANYA:

1.Basuh muka dengan pencuci muka anda.xkisah anda pakai brand apa sekalipun.
2.lap kering2 then u sapu cream tu pada kawasan berjerawat.tak perlu sapu whole face kalau jerawat sikit2 je.
3.biarkan macam tu.xperlu basuh.
4.pakai 3hari berturut2 inshaAllah jerawat anda akan hilang.

UNTUK MENGHILANGKAN PARUT JERAWAT /BLACKHEAD/WHITEHEAD INI CARANYA:

1.Basuh muka dengan pencuci muka anda.xkisah anda pakai brand apa sekalipun.
2.lap kering2 then u sapu cream tu pada seluruh kawasan muka.sapu agak2 macam krim siang yang uol pakai tu.
3.biarkan kat muka sampai kering.
4.ambil kain towel yang bersih atau lagi elok guna kapas muka/facial cotton rendam dalam air suam,perah,then gosok pada muka anda.
make sure one way dari bawah ke atas.
(KALAU BLACKHEAD/WHITEHEAD KAT HIDUNG,GUNA DUA IBU JARI GOSOK PADA HIDUNG.GOSOK KUAT SIKIT TAU:P)
5.lepas sisa kotoran keluar terus cuci dengan air suam.kalau alah dgn air suam,guna air biasa je.
6.done!

UNTUK MENGHILANGKAN MASALAH JERAGAT HITAM INI CARANYA:

1.Basuh muka dengan pencuci muka anda.xkisah anda pakai brand apa sekalipun.
2.lap kering2 then u sapu cream tu pada seluruh kawasan muka.sapu agak2 macam krim siang yang uol pakai tu.
3.biarkan kat muka sampai kering.
4.ambil kain towel yang bersih atau lagi elok guna kapas muka/facial cotton rendam dalam air suam,perah,then gosok pada muka anda.
make sure one way dari bawah ke atas.
5.lepas sisa kotoran keluar terus cuci dengan air suam.kalau alah dgn air suam,guna air biasa je.
6.JGN LUPA,sapu balik cream tu pada muka macam krim siang atau alas bedak/foundation tu:)

UNTUK KULIT BIASA DAN YANG NAK NAMPAK AWET MUDA:P :

1.sapu as cream siang sebelum nak keluar ke mana2 je.
2.sapu as cream malam sebelum tidur.
3.that's all!:)

UNTUK MENGHILANGKAN RUAM LAMPIN/RUAM SUSU PADA BAYI ANDA INI CARANYA:

Sapu je pada kawasan ruam bayi anda.sapu agak2 la kan jangan over sangat.
biar je kay:)
Selalunya dalam 3 hari ruam bayi uol akan kering.(really recomended for babies yang ada ruam)

UNTUK MASALAH KETIAK BERBAU,KETIAK HITAM,CELAH PAHA HITAM INI CARANYA:

Sapu,dan gosok sebelum mandi sehingga keluar daki berwarna putih/kelabu.
Kalau boleh lepas gosok,mandi dengan air suam untuk effect bagus.lebih cepat hilang.


SETAKAT NI DEENA INGAT MASALAH NI JE,KALAU ADA LAGI,DEENA GTAU LATER ON.

JANGAN LUPA BACA TESTIMONIALS KAY:)

AYU SEJUK DALAM PACKAGING TERBARU!

Salam~
Hello guys,inilah rupa terbaru Ayu Sejuk.
Botol lebih cantik,senang nak guna,picit je:)
Harga sama seperti dulu~
RM45 untuk sekotak(3 botol-selalunya tahan selama seminggu dua)
Promosi masih ada!
Beli 2 kotak,FREE sekotak!(stock untuk 2 bulan)

harga pos untuk semenanjung:RM6
sabahsarawak:RM10

Monday, June 7, 2010

AYU SEJUK DAH TUKAR BOTOL BARU

ATTENTION TO ALL CUSTOMERS.
SEKARANG AYU SEJUK BEAUTY CREAM DAH DALAM NEW BOTTLES.
NANTI BELLA SEMPAT,BELLA UPLOAD K.


STAY TUNE!!!!!

Monday, April 5, 2010

TESTIMONIAL PENGGUNA AYU SEJUK BEAUTY CREAM

click kat gambar untuk baca sepenuhnya.
as i told ya this cream is really effective:)
try for yourself!

Wednesday, March 17, 2010

Khasiat/Merit Ayu Sejuk Beauty Cream

Hello guys,

I'm listing down the merit/khasiat Ayu Sejuk Beauty Cream.

1.membersihkan kulit wajah dan seluruh badan.
2.menghapuskan masalah kulit berminyak yang teruk.
3.melembapkan muka yang mempunyai masalah kulit kering mengelupas.
4.membantu mencerahkan mka secara semulajadi.
5.sesuai digunakan untuk menghalang sunblock dari menerjah wajah anda.
6.menghilangkan bintik hitam & putih.
7.mengurangkan jerawat teruk.
8.boleh digunakan sebagai alas bedak/foundation
9.untuk bayi juga boleh digunakan untuk hilangkan ruam merah kat badan & muka.
10.yang paling best,boleh hilang gelap bawah lengan,celah2 paha tu.insyaAllah dengan penggunaan kerap.

Saturday, February 6, 2010

new blogshop!

marilah jenguk2 blogshop baru i!

www.let-go-sahaja.blogspot.com

MACAM MACAM ADA !!